Druppel irrigatie in buitenteelt: Een uniform en vitaal gewas wil elke teler!

In steeds meer teelten vindt druppelirrigatie plaats. Vaak met 1 seizoenslangen of in meer jarige teelten met een middenklasse slang, en langjarige teelten met dikwandige slangen.

Hortigreen Irrigatie is gefocust op buiten teelten, heeft daar alles voor op voorraad en kan snel via zijn dealers leveren. Naast het leveren maakt HortiGreen irrigatie voor of met zijn dealers veel maatwerk projecten. Door de inbreng van 30 jaar irrigatie techniek, van het moederbedrijf Broere Beregening BV is dit een service waar de gebruiker zijn voordeel mee kan doen.  De producten waar HortiGreen Irrigatie mee werkt worden allen in het zuiden van Europa geproduceerd op onze specificaties. PVC materialen komen uit Nederland grotendeel van Van der Lande. 

Realisaties op schaal van tientallen hectares zijn ons op het lijf geschreven, maar ook de maatwerk projecten van kleinschalige telers weten we raad mee. Dit alles omdat onze wortels al decennia in de buitenteelt liggen. Surface druppelslangen of subsurface voor alles hebben we machines zodat we 8 hectare per dag kunnen neerleggen ook al moet dit 45cm onder de grond. Hiervoor werken wij met aangepaste draineer machines die deze met GPS realiseren.

Hortigreen werkt nauw samen met Caudal/Metserplast en heeft hier meer jarige afspraken mee. Deze organisatie werkt globe wide en heeft ook een uitgebalanceerd systeem voor het hergebruik van druppel irrigatieslangen.  Binnen de groep bedrijven waar HortiGreen irrigatie functioneert wordt er ook veel gewerkt met internet of things, arealen zijn te groot om te bekabelen, met 1 platform: vochtmeten, meteo gegevens en hiermee geplande watergiften beïnvloeden is de stand van de techniek vandaag!