Direct besparen op oplopende elektriciteitskosten

Het opwekken van eigen zonne-energie is een veelgehoorde wens van agrarisch ondernemers. Zelf duurzame energie opwekken biedt u veel voordelen. In dit artikel leggen we de belangrijkste voordelen aan u voor. Wij van European Solar zien zonne-energie overigens niet alleen als een aanjager van rendement. Wij weten met onze jarenlange ervaring dat het zichtbaar bijdragen aan een duurzame samenleving ook zeer goed werkt voor het imago. Eigenlijk nog een voordeel dus. Voor veel agrarisch ondernemers is echter besparen op de voortdurend oplopende elektriciteitskosten het belangrijkste voordeel om zonne-energie op te wekken. De marges worden kleiner en dan is het verstandig om te kijken naar gegarandeerde besparingen die voor zeer lange termijn werken. Zonnepanelen op uw staldak maken dit zeker mogelijk.

Nog een voordeel: asbest inruilen voor rendement
Op relatief veel staldaken ligt nog asbest. U weet als agrariër dat het verwijderen van asbest een kostbaar iets is. Dit kostenplaatje is dan ook de reden waardoor veel staldaken nog niet benut worden voor het opwekken van zonne-energie. U heeft wellicht dit rekensommetje ook wel eens gemaakt… Maar wist u dat het verwijderen van asbest zonder kosten kan gebeuren? Door het verhuren van uw staldak(en) – en het direct contant maken van 15 jaar huuropbrengst – kunt u kosteloos uw asbestdak laten ombouwen tot een zonnedak. De grootte van uw daken bepaalt of u ook direct ook al rendement maakt, maar zeker na het 15e jaar gaat u verdienen aan het opwekken van zonne-energie. U weet ook dat de huidige zonnepanelen gegarandeerd 30 jaar lang meegaan, maar in de praktijk nog veel langer. Wij van European Solar hebben veel ervaring met dergelijke oplossingen.

Overheid helpt met duurzame subsidie
Het wordt voor u nog aantrekkelijker: ook de overheid helpt dit jaar namelijk mee om de energietransitie voor zakelijke gebruikers extra te stimuleren. Per 1 januari jl. is de ISDE-subsidieregeling uitgebreid zodat de regeling beter aansluit bij de afspraken uit het klimaatakkoord. Door deze uitbreiding valt het aanschaffen van een zonne-energie installatie nu ook onder deze subsidie. Kortom, duurzaam zonne-energie opwekken is nu ook voor de agrarische sector extra interessant. Let op: de uitgebreide ISDE-regeling is geen fiscale maatregel en de hoogte is zodoende niet afhankelijk van uw omzetcijfers. U kunt het dus zien als een extra financieel voordeel voor u als agrarisch ondernemer om nu te kiezen voor het opwekken van zonne-energie.

Maar… wat levert mijn staldak me nu concreet op?
Veel agrarisch ondernemers lopen momenteel met deze vraag rond. U wilt zich graag inzetten voor het opwekken van duurzame energie. Maar hoe pak je het aan? En misschien nog wel belangrijker: wat levert mijn staldak me nu concreet op aan financieel rendement? En over 10, 20 en 30 jaar? Hieronder vindt u een online tool om zelf – gratis en vrijblijvend – het duurzame rendement van uw eigen staldak te berekenen. De online scan wordt u aangeboden door European Solar. Wij zijn een onafhankelijke organisatie welke gespecialiseerd is in grote duurzame dakprojecten. Wij adviseren van offerte tot installatie. European Solar is gevestigd in Heerenveen, één van de bakermatten van de agrarische sector in Nederland.

Profiteer deze zomer dubbel van iedere zonnestraal. Bekijk hier wat u jaarlijks met uw staldak kunt verdienen:
Boerderij – European Solar