Onkruidbestrijding

Demodag Duurzame Onkruidbestrijding druk bezocht

Ruim 130 boomkwekers bezochten vrijdag 1 juli de Demodag Duurzame Onkruidbestrijding in Greenport Boskoop. Op deze demodag werden innovatieve ontwikkelingen op het gebied van duurzame onkruidbestrijding gedemonstreerd. De dag was een initiatief van Stichting Greenport Regio Boskoop en werd georganiseerd door Delphy samen met andere partijen.

 

Innovatieve en duurzame onkruidbestrijding

Onkruidbestrijding is een belangrijk thema voor boomkwekers en vasteplantentelers. Stichting Greenport Regio Boskoop maakt zich sterk voor de belangen van kwekers en vindt het belangrijk te werken aan innovatieve en duurzame oplossingen voor de praktijk. Tijdens de demodag werden bezoekers rondgeleid langs verschillende demonstraties zoals de innovatieve onkruidrobots van Aigro en Naio Oz en mechanische onkruidapparatuur van Hens Hinloopen.

Verder werd aandacht besteed aan afdekmateriaal op potten en nieuwe driftarme spuittechnieken. Ook was een demo aangelegd om aandacht te besteden aan een duurzame middelenkeuze en toonde Delphy een gewasbeschermingsapp.

Landbouwportaal Rijnland was aanwezig om kwekers te vertellen over dit project dat ondernemers helpt aan toekomstgericht en waterbewust ondernemen. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag.