Delfland blijft klimaatkrachtige maatregelen stimuleren

Ook in 2022 stimuleert Delfland bewoners, bedrijven en instellingen in het gebied om hun omgeving klimaatbestendig te maken. Door samen regenwater op te vangen en vast te houden, verminderen we de kans op overlast door weersextremen als hoosbuien en periodes van droogte.

Manita Koop, hoogheemraad bij Delfland: “In 2022 stelt Delfland geld beschikbaar voor grootschalige initiatieven die daaraan flink bijdragen. Denk aan een groot groen dak (meer dan 70 m2), een wadi of een ondergrondse waterberging. Delfland draagt maximaal 30% bij aan de kosten en niet meer dan € 500 per m3 waterberging. Komend jaar is er in totaal € 290.000 beschikbaar.

Daarnaast is € 75.000 gereserveerd voor initiatieven die niet direct passen binnen deze stimuleringsregeling, maar wel bijdragen aan een klimaatbestendige regio. Denk bijvoorbeeld aan haalbaarheidsonderzoeken, buurtinitiatieven en activiteiten om bewustwording te vergroten.”

De stimuleringsregeling is vanaf 1 januari 2022 beschikbaar. Actuele informatie en voorwaarden vind je dan op www.hhdelfland.nl/subsidie.

Wil je alvast tips en inspiratie? Kijk op www.klimaatkrachtig.nl/projecten.