Cursus Teelt en Bemesting van start

De uitgebreide cursus Teelt en Bemesting gaat weer van start in regio Boskoop. De cursus is bedoeld voor medewerkers met de ambitie door te groeien naar (assistent) teeltmanager met actuele kennis van teelt en bemesting en iedereen die hierover meer wil leren.

Ben je een medewerker of jonge ondernemer met de ambitie door te groeien naar (assistent)teeltmanager met actuele kennis van bemesting? Dan mag je deze cursus echt niet missen!

Een uitgebreide cursus waar veel onderwerpen aan bod komen. Je krijgt weer even een opfrisser over de levensprocessen in de plant. Je leert alles over de functie van verschillende elementen en gebrek verschijnselen, vermeerderen en kwaliteit van het uitgangsmateriaal, over bemesting en de samenstelling van potgrond. Er is aandacht voor biologische meststoffen en het sturen naar optimale en gezonde gewasgroei. Weerbaar telen in plaats van bestrijden van ziekten en plagen. Kortom een uitgebreide cursus waar je veel leert over teelt en de bemesting van planten.

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van 15.30 – 20.00 (incl. maaltijd). Er wordt gestarte op dinsdagavond 1 november.

Dankzij de Collandsubsidie die hiervoor beschikbaar is, is de eigen bijdrage voor de cursist €170,- (excl. maaltijd).