CO2-scan Vattenfall helpt glastuinders uitstoot omlaag te brengen

Glastuinders die op hun uitstoot willen besparen kunnen nu gebruik maken van de CO2-scan van Vattenfall en Greenhouse Marketeers. De scan geeft een helder overzicht van de impact die de verschillende onderdelen van een bedrijf hebben op de totale uitstoot. Daarmee kunnen glastuinders sneller bepalen op welke zaken ze willen inzetten om hun CO2-footprint omlaag te brengen.

Bedrijven stellen hun eigen data beschikbaar voor de CO2-scan, zoals productiehoeveelheden, gasverbruik en afvalverbruik. Vervolgens wordt voor de verschillende onderdelen de CO2-uitstoot gemeten, waarbij Vattenfall het energiedeel voor haar rekening neemt. Daaruit volgt een overzicht met de uitstoot die tijdens de bedrijfsvoering wordt veroorzaakt.

Hugo Heemskerk, sector lead Agriculture bij Vattenfall: “Vattenfall wil fossielvrij leven binnen een generatie mogelijk maken. Door helder te hebben waar de meeste CO2-winst kan worden behaald, kunnen glastuinders bewuste keuzes maken over hun prioriteiten en de maatregelen die ze willen nemen om het bedrijf verder te verduurzamen. ”

Klanten van Vattenfall die gebruik maken van het klantvoordeelprogramma ontvangen 20% korting op de CO2-scan.

Inmiddels zijn er scans aangevraagd door Dümmen Orange, Kwekerij Baas en Maarel Orchids. Zo kwam bij Dümmen Orange naar voren dat een groot deel van de totale CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door het energieverbruik. Frank Wagenaar, Supply Chain Director bij Dümmen Orange: “We kunnen nu meteen aan de slag met het implementeren van het advies van Vattenfall om de impact te verlagen. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de mogelijkheden om zonnepanelen op onze locaties te plaatsen”.

Henri Potze, directeur Greenhouse Marketeers: “Doordat een klant zowel op bedrijfs- als op proces- en productniveau gedetailleerde resultaten ontvangt, kunnen ze samen met onze experts direct zien waar ze het beste mee aan de slag kunnen gaan. En dat is fijn. Want waarom zou een kweker voor een alternatieve verpakking gaan als blijkt dat de CO2- impact vele malen groter kan zijn door te investeren in zonnepanelen?”

https://www.vattenfall.nl/grootzakelijk/sectoren/glastuinbouw/klantvoordeel/