CEAT Specialty onthult baanbrekende bandeninnovaties op AGRITECHNICA 2023

CEAT Specialty, een toonaangevende fabrikant in de segmenten van terreinbanden, presenteert een reeks van technische en ecologische vooruitgang in zijn bandenassortiment op AGRITECHNICA 2023 in Hannover (12-18 november).

Door gebruik te maken van zijn aanwezigheid op AGRITECHNICA wil CEAT de toewijding van het bedrijf benadrukken milieuverantwoorde bandenproductie en -prestaties – een cruciale overweging voor boeren in de VSde 21e eeuw.

De producten die op AGRITECHNICA 2023 worden gelanceerd zijn onder meer duurzaam, elektrisch, Banden voor bosbouw, VF Flotation en multifunctionele toepassingen.

Op Agritechnica 2023 onthulde CEAT Specialty zijn baanbrekende duurzame bandenconcept, Sustainmax. Een baanbrekend product in het Agri VF-segment, waarin meer dan 80% duurzame materialen zijn verwerkt. De Sustainmax-band is ontworpen met duurzame materialen afkomstig uit biologische bronnen zoals natuurlijk rubber,

silica van rijstschillen, biogebaseerde hars en gerecyclede materialen zoals teruggewonnen carbon black en polyester afgedankte PET-flessen.

Daarnaast introduceerde CEAT zijn nieuwe platform voor elektrische banden, Energymax, waarmee het bedrijf zijn intrede deed in het segment van de elektrische voertuigen. Deze banden zijn op maat gemaakt voor elektrische voertuigen en zorgen voor een langere levensduur de batterij en de mogelijkheid om een ​​hoog koppel aan te kunnen.

De heer Amit Tolani, Chief Executive van CEAT Specialty, uitte zijn enthousiasme en zei: “Onze nieuwe duurzame band, Sustainmax, en elektrisch platform, Energymax, weerspiegelen onze niet-aflatende toewijding aan innovatie en duurzaamheid.

We zijn er trots op pioniers in de sector te zijn en een band te introduceren die niet alleen resultaten oplevert uitzonderlijke prestaties maar draagt ​​ook bij aan een groenere planeet.”

CEAT Specialty heeft op Agritechnica 2023 verder een uitgebreid assortiment bosbouwbanden onthuld belangrijke segmenten zoals boomstamtrekkers en forwarder-oogstmachines.

De heer Tolani merkte op: “Onze expansie naar bosbouwbanden markeren een belangrijke mijlpaal in ons groeitraject. Na ons succes in de landbouw, industriële, mijnbouw- en haventoepassingen en het consequent leveren van producten van hoge kwaliteit. Ik ben blij om het assortiment bosbouwbanden aan onze klanten te introduceren tijdens de Agritechnica van dit jaar.”

De lancering is een voorbeeld van de toewijding van CEAT Specialty om hoogwaardige oplossingen te bieden die voldoen aan de strenge eisen van bosbouwprofessionals, waardoor uiteindelijk de productiviteit en efficiëntie worden verbeterd.

Een opmerkelijke toevoeging aan het productassortiment van CEAT Specialty is het assortiment VF Flotation-banden, Floatmax VFX3, geïntroduceerd op Agritechnica 2023. Door gebruik te maken van Very High Flexion (VF)-technologie, heeft deze band tot doel nieuwe normen op het gebied van efficiëntie en prestaties voor radiale flotatiebanden.

Een ander hoogtepunt op de beurs is de introductie van de multifunctionele band MULTILOADMAX. Deze is op maat gemaakt voor gebruik op tractoren die worden gebruikt in de landbouw, het transport en de gemeente.

Het Multiloadmax-assortiment onderstreept verder het engagement van CEAT Specialty om zijn productassortiment te diversifiëren om op verantwoorde wijze tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van de klant.

CEAT presenteerde op de Agritechnica ook rubberen rupsbanden voor landbouwtractoren en maaidorsers. “In 2023 is het ons doel om ons productassortiment te diversifiëren om aan de veranderende behoeften van onze klanten te voldoen hoogwaardige producten, alles op een milieuverantwoorde manier. Wij blijven ons hiervoor inzetten en streven ernaar om verantwoord te groeien”, aldus Amit Tolani, Chief Executive van CEAT Specialty