CASE IH herziet RB 344 ronde balenpers met vaste kamer

De herziene Case IH 344 ronde balenpers met vaste kamer produceert snel en efficiënt balen van 120 cm x 125 cm / Levert uitstekende prestaties en waar voor geld / Rotor Feeder- en Rotor Cutter-uitvoeringen / Nieuwe en herziene functies verhogen veelzijdigheid, prestaties, betrouwbaarheid, levensduur en veiligheid

De herziene Case IH RB 344 ronde balenpers met vaste kamer voegt een reeks innovatieve ontwerp- en prestatiekenmerken toe aan de beste elementen van het vorige model. Deze compacte en wendbare nieuwkomer biedt uitstekend waar voor zijn geld en wikkelt alle perswerkzaamheden met gemak af, zodat de landbouwer maar één machine nodig heeft.

Michal Jankowski, Case IH Product Marketing Manager, vertelt: “De RB 344 heeft in heel Europa een enorm sterke aanhang verworven, door zijn vermogen om onder alle gewasomstandigheden perfect gevormde balen van 120 cm x 125 cm met hoge dichtheid te produceren. Landbouwers waarderen ook het gebruiksgemak, de veelzijdigheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid en lage onderhoudskosten.”

“De nieuwe versie van deze uitermate populaire en effectieve balenpers heeft een modern, visueel aantrekkelijk ontwerp dat goed past bij alle andere Case IH-producten. We hebben twee modellen, de RB 344 Rotor Feeder en de RB 344 R Rotor Cutter, die nu bij Case IH-dealers verkrijgbaar zijn. Ze zijn allebei enorm efficiënt en werken comfortabel achter tractoren met minder dan 80 pk.”

Het duidelijkste ontwerpkenmerk van de RB 344 is de moderne afscherming aan de zijkant, die een robuust metalen frame, scharnieren aan de bovenkant en gasveren als ondersteuning bevat. De afscherming heeft een brede opening voor eenvoudig toegang voor service en onderhoud, en beschermt de reservenetrollen die in de machine worden bewaard. Rubber bumpers aan beide kanten van het frame van de achterklep zorgen ervoor dat de achterklep vlot en geruisloos dichtgaat, terwijl de bedrading nu door de binnenkant van de bullbar loopt en de koplampen zijn verplaatst voor een robuuste, professionele uitstraling.

Achter de aantrekkelijke nieuwe panelen introduceert de RB 344 een reeks mechanische verbeteringen die de prestaties en duurzaamheid verbeteren en tegelijkertijd de bedrijfskosten verlagen. De schraperrol, perskamer, vloerrol en opraper worden nu bijvoorbeeld aangedreven door hoogwaardige aandrijfkettingen met verchroomde pennen en geharde platen met een langere

levensduur en lagere onderhoudskosten. De lagers waar de hoofdaandrijving, de schraperrol en de rotor aan de aandrijfzijde op steunen, zijn ook herzien met uiterst efficiënte afdichtingen die verontreiniging met stof voorkomen.

De opraper van 2 m, uitgerust met dicht bij elkaar geplaatste stalen tanden en lange afschermingen die rood zijn gelakt voor een betere zichtbaarheid, verzamelt het gewas en levert het in een vlotte, constante stroom aan de invoerder en de perskamer. Dit maximaliseert de invoercapaciteit zodat zelfs zware zwaden zonder verliezen kunnen worden verwerkt, terwijl het invoersysteem met eendenbek onder alle gewasomstandigheden zorgt voor een betrouwbare start van het net. Een nauwkeurige dichtheidsregeling zorgt ervoor dat balen exact volgens de ingestelde specificaties worden gevormd die kunnen worden aangepast of bewaakt vanaf de stoel van de tractor.

Bestuurders hebben uitstekend zicht over de volledige breedte van de opraper, wat helpt om de gewasverzameling te maximaliseren en de baalvorm te behouden. Het ontwerp van de RB 344 zorgt er ook voor dat de balen correct worden gevormd en helemaal tot de randen uniform worden omwikkeld, of het gewas nu nat, dor of droog is, zodat alle voedingswaarden en opslagpotentieel behouden blijven. Ongeacht of voor de wikkeling net, folie of touw wordt gebruikt, het snijden verloopt snel en automatisch en zorgt ervoor dat de baal klaar is om direct te worden uitgeworpen.

De alom bewezen Case IH Hydraulic Rotor Reverser, een fabrieksmatig aangebrachte optie voor het Rotor Feeder-model, levert ook een bijdrage aan de betrouwbare hoge prestaties. Deze gebruikt een vrijloopkoppeling waarmee de bestuurder snel en eenvoudig de rotor kan omkeren om een verstopping te verwijderen zonder de cabine te verlaten.

De veelzijdigheid van de RB 344 wordt verder verbeterd door de Rotor Cutter, met 15 elektrisch geselecteerde messen die ervoor zorgen dat het gewas gelijkmatig wordt gesneden, de kwaliteit van het geperste materiaal wordt verbeterd en gewasverliezen worden teruggebracht. Een ander kenmerk is het systeem met transportkettingen in de perskamer dat onder alle gewasomstandigheden een positieve start van de baalvorming verzorgt en goed gevormde balen produceert.