CASE IH BIEDT MET INTRODUCTIE VAN NIEUW LB 424 XLD-MODEL BALEN MET EXTRA HOGE DICHTHEID

Nieuwe Case IH LB 424 XLD produceert balen van 120 cm x 70 cm met extra hoge dichtheid / tot 10% hogere dichtheid verbetert baalkwaliteit, -verwerking, -transport, -opslag en kostenefficiëntie nog verder / Rotor Cutter- en Packer-uitvoeringen verkrijgbaar / Veelzijdig ontwerp om in elk gewas te kunnen werken.

 

Case IH heeft haar aanbod grote vierkante balenpersen uitgebreid met de toevoeging van een nieuw model in het segment van 120 cm x 70 cm. De LB 424 XLD produceert balen met een lengte van 260 cm die tot 10% zwaarder zijn dan de balen van de bestaande LB 424 XL; de ‘D’ staat voor Dichtheid. De standaard LB 424 XL blijft ook aanwezig in het aanbod.


“Het nieuwe model zal klanten aanspreken die goed gevormde, consistente en duurzame grote vierkante balen met een hoge dichtheid nodig hebben voor een maximale opbrengst, perfecte verwerking, lagere transportkosten en optimaal gebruik van de opslagruimte”, aldus Michael Jankowski, Case IH Product Marketing Manager.
De hogere dichtheid is vooral te danken aan de verstevigde plunjer van de LB 424 XLD, die een perskracht van 400 kN genereert, wat 27% hoger is dan die van de LB 424 XL. Het ontwerp bevat sterke, perpendiculaire V-vormige steunbalken gemaakt van 33% dikker staal van 8 mm, samen met vier gesegmenteerde verstevigingsplaten, in plaats van twee.


Sterk, veelzijdig ontwerp
De LB 424 XLD is slijtvast en veelzijdig genoeg om in alle dorsbare gewassen te werken, en is uitgerust met een perskamer met verstevigde zijdeuren, die twee keer zo stug zijn als die op de LB 424 XL. De bovenste deur en de bijbehorende dichtheidsbalken zijn ook sterker en steviger, terwijl de voorste delen en de vloerdelen van de perskamer standaard zijn uitgerust met slijtplaten van Hardox®-staal die enorm duurzaam en resistent zijn tegen schuren.


Het ontwerp bevat twee grotere hydraulische dichtheidscilinders met een diameter van 140 mm, die 113% meer kracht op de zijdeuren uitoefenen; ze hebben een dieper profiel, waardoor ze steviger zijn, en zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de extra druk. De grotere hydraulische cilinders vergroten ook de kracht op de bovenste deuren met 25%, waarbij twee extra dichtheidshendels ervoor zorgen dat de kracht gelijkmatig wordt verdeeld.
Net als zijn bestaande stalgenoot, de LB 424 XL, waar hij veel onderdelen mee gemeen heeft, verbetert de LB 424 XLD de productiviteit door de tractorsnelheid aan te passen, en gewicht-, volume- en vochtgegevens te registreren via de AFS ConnectTM-technologie van Case IH. Ze gebruiken allebei de unieke, extrasterke TwineProTM-knoper die touwresten elimineert en zo voorkomt dat het voer wordt verontreinigd. Ze hebben ook meerdere functies die het onderhoud vergemakkelijken, zoals automatische smering, gecentraliseerde smering, opslag van 32 touwbollen en directe toegang tot onderhoudspunten.


De Case IH-serie grote vierkante balenpersen bestaat nu uit vijf machines, inclusief twee 120 cm x 70 cm-modellen, de nieuwe LB424 XLD en de bestaande LB 424 XL, die beide verkrijgbaar zijn in Packer- en Rotor Cutter-uitvoeringen. Ze passen keurig tussen de LB 324 XL van 80 cm x 70 cm, die alleen verkrijgbaar is in de Packer Cutter-uitvoering, de LB 334 XL van 80 cm x 90 cm, die verkrijgbaar is in de Packer-, Packer Cutter- of Rotor Cutter-uitvoeringen, samen met de grootste LB 434 XL Packer- en Rotor Cutter-modellen van 120 cm x 90 cm.


De LB 424 XLD kan vanaf vandaag besteld worden.