Brinkmann & Niemeijer na 11 jaar distributeurschap hand in hand met JCB Power Systems richting Waterstof verbrandingsmotor. 

Lange tijd was de dieselmotor dé oplossing binnen de markt, maar in een tijd waar verduurzaming actueler dan ooit is, wordt het tijd voor nieuwe oplossingen.

Ongeveer twee jaar geleden heeft JCB bepaald om vol in te gaan zetten op waterstof. Na twee jaar hard werken en vele engineeringsuren is de motor volledig ontwikkeld op waterstof. Een motor die hetzelfde vermogen levert als de huidige verbrandingsmotor op diesel, maar dan zonder CO2 emissie.

De motor is inmiddels volledig getest op de testbank en in het veld. Dit om aan te tonen dat waterstof werkt, het schoon, hernieuwbaar en transporteerbaar is.

Brinkmann & Niemeijer gaat mee in deze ontwikkeling van JCB en maakt zich klaar om waterstof toe te gaan passen in eigen generatorsets en andere toepassingen. Medio 2023 zal de waterstofmotor beschikbaar worden voor Brinkmann & Niemeijer  en zullen we ook zelf diverse tests kunnen gaan uitvoeren in onze testruimte in Twello.

Naast de route van de verbrandingsmotor op waterstof, zullen wij de komende tijd ook nog de traditionele verbrandingsmotor op diesel, of nog beter op HVO, toepassen. Wij, als Brinkmann & Niemeijer zijnde, bieden bij de verkoop van een motor een aantal voordelen:

  • Advies bij de toepassing
    • We adviseren welk vermogen past bij de toepassing, over de opties die van belang zijn en hoe de motor het best ingebouwd kan worden in de toepassing.
  • Veel standaard features
    • De motoren worden zo aangepast dat de motor met groot gemak toegepast kan worden in, bijvoorbeeld uw machines.
  • Wereldwijd servicenetwerk
    • In samenwerking met JCB Power Systems bieden wij een wereldwijd servicenetwerk, zodat uw machine niet stil komt te staan.

Roopack Machines

Voor Roopack Machines hebben wij een complete powerpack geleverd voor de hydraulische en mechanische aandrijving van hun oogstmachines. Zij bouwen deze machines voor spinazietelers en andere telers van bladgewassen over de hele wereld. “We zijn in contact gekomen met Brinkmann & Niemeijer en zij hebben ons perfect advies gegeven”, aldus Maartje Bastiaansen.