Brandstoffiltratie brandend actueel

Sinds 2020 is de vraag naar dieselproducten aanzienlijk gestegen. Om meer diesel uit dezelfde hoeveelheid ruwe olie te distilleren, worden de zware fracties (voorheen gebruikt voor zware  scheepsbrandstoffen) gekraakt. Door dit proces krijgen we dieselproducten die een hoge hoeveelheid aan opgeloste asphaltenen bevatten. Deze treden uit oplossing bij hoge druk en temperatuur in moderne common-rail inspuitsystemen, komen via de retour terug in de brandstoftank en vervuilen hierbij het gehele brandstofleidingsysteem. De standaard brandstoffilters slagen hierdoor sneller dicht.

Gezien de maatregelen voor het behalen van de klimaatdoelstellingen, is er minimaal 7% (men wil dit zelfs optrekken tot min. 20%) biocomponent (FAME) in de diesel aanwezig. De aanwezigheid van FAME heeft een nadelige invloed op de houdbaarheid van de diesel. FAME kan uitkristaliseren bij lage temperaturen, is hygroscopisch (trekt water aan) en is hierdoor een ideale voedingsbodem voor bacteriën. Deze zorgen voor een vervuiling in brandstoftank en leidingsysteem en veroorzaken een versnelde slijtage van de brandstofpomp en injectors. Standaard filtersystemen zijn niet voorzien op deze soort en hoeveelheid vervuiling en dienen hierdoor sneller vervangen te worden. De inspuitsystemen van de laatste generaties motoren worden steeds gevoeliger voor brandstofvervuiling met schade tot gevolg.

Om deze nieuwe oorzaken van vervuiling op te vangen, dienen we gebruik te maken van een alternatieve manier van brandstoffiltratie. Offline brandstoffiltratie is hiervoor de oplossing. Het CJC brandstoffiltersysteem heeft als doel de brandstof in de brandstoftank vrij te houden van vervuiling, water en bacteriën. De brandstof blijft zuiver en langer houdbaar, een verminderde slijtage van het volledige brandstofsysteem van de motor. Dit resulteert in een betere verbranding met minder roetvorming in de motor. Het C.C. Jensen filtersysteem grijpt niet in op het brandstofsysteem van de motor waardoor de garantie op motor gegarandeerd blijft.

Wij maken graag een voorstel op maat naargelang uw noden.

www.armador-energy.be