Boomteelt opleiding van Yuverta weer van start in Laanboomhuis

Woensdag 14 september 2022 volgen studenten van de Yuverta mbo teeltopleiding specialisatie Boomkwekerij hun eerste lesdag van het nieuwe schooljaar in het Laanboomhuis in Opheusden. Een kleine 20 studenten van Yuverta mbo Geldermalsen volgt deze BBL-opleiding in het hart van de laanboomteelt en krijgt wekelijks les in het Laanboomhuis in Opheusden.

 

Specialisatie boomkwekerij

Specialisatie boomkwekerij is een praktijkgerichte mbo-opleiding van Yuverta mbo Geldermalsen. Studenten werken vier dagen op een leer-werkbedrijf en krijgen één dag per week les. Deze lessen worden gegeven door vakdocenten op de locatie Laanboomhuis in Opheusden. Het Laanboomhuis is de kraamkamer van nieuw boomteelttalent en in tuin kunnen de kwekers in opleiding hun kennis meteen in de praktijk brengen. Het is een opleiding met nagenoeg een baangarantie, want het aantal vacatures in deze sector neemt toe, terwijl de arbeidsmarkt steeds krapper wordt.  

 

Samenwerking

Tree Centre Opheusden, waar 160 bedrijven aangesloten zijn, en Yuverta werken nauw samen. De sector, regio en het onderwijs zijn continue in beweging. ‘We zijn met elkaar in gesprek over het onderwijsprogramma en de thema’s die hierbinnen vallen, aldus Svetlana van Amerongen, senior opleidingsmanager van Yuverta mbo Geldermalsen. Door les te geven in het Laanboomhuis bevinden we als school ons dichtbij de praktijk. Daarbij bespreken we ook de mogelijkheden vanuit ondernemers omtrent bedrijfsbezoeken, opdrachten en/of onderzoek op locatie, gastlessen en workshops.

 

Yuverta mbo Geldermalsen

Het opleidingenpalet van Yuverta mbo Geldermalsen biedt verschillende teelt-opleidingen aan welke op meerdere niveaus en in meerdere vormen te volgen zijn. Maar naast teelt kan je ook terecht voor de opleidingen Maatschappelijke zorg en groen, Dierverzorging, Dier en gedrag, Dier en management, Buitensport coördinator en Buitensport instructeur en Eco en wildlife.

Dit jaar vindt de open dag op Yuverta mbo Geldermalsen plaats op 11 november 2022.