Boomrooierij Weijtmans, de eerste Elektrische Doosan in de bomensector

Bomen rooien met minder geluid en zonder CO2 uitstoot.

De elektrische Doosan is een van de stappen die we zetten om onze duurzame ambities waar te maken. “Wij deelden onze kennis. De fabrikant combineerde en implementeerde deze gezamenlijke kennis in de ontwikkeling van hun machines. Als grootste boomrooierij in Nederland blijven we zo vooroplopen met veiligheid en techniek.” Vertelt Kees Weijtmans, directeur van de gelijknamige boomrooierij.

Minder geluid en geen CO2 uitstoot

“We zien vele voordelen in zowel natuur- als stedelijk gebied. Met de elektrische Doosan kunnen we bomen milieuvriendelijk rooien. Minder geluid, minder CO2 uitstoot en zonder uitstoot van fijnstof. Dat gaat natuurlijk niet over een nacht ijs. Om ervoor te zorgen dat we een hele werkdag met deze machine kunnen werken kochten we drie extra accu’s van 140 kWh. Deze kunnen we laden met eigen zonnepanelen. Daarom leggen we er op dit moment alvast 650 zonnepanelen bij. Daarnaast verdiepen we ons in de mogelijkheden van energieopslag om het elektrisch machine- en wagenpark in de toekomst te voorzien van voldoende stroom.

Onze ambitie krijgt een vervolg

Op dit moment loopt er alweer een offerte voor een 50-tons elektrische vrachtwagen. We houden jullie op de hoogte!” Aldus Kees.

Je kunt ons nieuws natuurlijk ook volgen op onze website

Boomrooierij Weijtmans B.V. – Handelsweg 18 – 5071 NT Udenhout (NL) – Tel.nr.: +31 13 511 14 83

algemeen@weijtmans.nl

www.boomrooierijweijtmans.nl