Kwekerij Bos Bloemen introduceert Celosia Caracas

Celosia Caracas is terug van weggeweest en is dit jaar voor het eerst leverbaar bij Kwekerij Bos Bloemen. Naast de kleurrijke Celosia’s uit het huidige assortiment, kan de consument deze zomer nu ook genieten van de bloempracht van de pluimvormige Celosia Caracas. De seizoensbloeier komt deze week beschikbaar.  

Een nieuwe Celosia soort voor Kwekerij Bos Bloemen 

De specialist in het kweken van Celocia’s en Chrysanten, voegt dit seizoen een nieuw product toe aan haar Celosia-assortiment, namelijk Celosia Caracas. De pluimvormige bloem met intens paarse kleur, zal het komende halfjaar beschikbaar zijn in een steellengte van 60 cm. Het Celosia-assortiment bestaat momenteel uit verschillende rassen in vele kleuren, waaronder roze, oranje, rood, groen en geel. Bos Bloemen kweekt deze seizoensbloeier van eind maart tot het einde van het jaar. 

Opvallende plumeau 

Celosia Caracas is een opvallende, tropische bloem met een intens dieppaarse kleur. Wegens haar piramidevormige plumeaus, is zij uniek binnen het Celosia-assortiment en wordt zij ook wel pluimhanekam genoemd. De snijbloem bevat slechts enkele, gepigmenteerde bladeren aan de steel en variëren van lijnvormig tot eirond-lancetvormig. Celosia Caracas wordt aangevoerd door Bos Bloemen met een natuurlijke, springerige bloem, waardoor zij een perfecte kandidaat is om te schikken in een stijlvol (pluk)boeket.  

Verkrijgbaarheid 

Celosia Caracas (VBN code: 1581) is vanaf deze week verkrijgbaar en wordt aangevoerd door Kwekerij Bos Bloemen. In de eerste weken zullen er ongeveer 25.000 stelen per week worden aangevoerd, wat later zal doorgroeien naar 75.000 stelen per week.  

Over Kwekerij Bos Bloemen 

Kwekerij Bos Bloemen in het familiebedrijf van Koos, Marieke en Philip Bos en is gevestigd in het Westland (’s-Gravenzande). Bos Bloemen kweekt prachtige Celosia’s in verschillende kleuren en vormen.