Bloeiende nieuwe start met bloembollen

Door de coronacrisis voelt het alsof we opnieuw moeten beginnen. Het belang van balansherstel in de natuur neemt toe en veel vaker wordt de tuin gebruikt als thuiswerkplek.

Multifunctionele tuin
Ons leven is veranderd. Waar we voorheen meer gefocust waren op buitenshuis, zijn onze eigen huis en tuin belangrijker geworden. De tuin krijgt een flexibelere inrichting en wordt meer bij het huis betrokken om extra leefruimte te creëren, zoals een werkplek. Hoe fijn is het om in je eigen tuin te werken in het voorjaar, omringd door prachtig bloeiende bloembollen? Tulpen, narcissen, hyacinten en andere voorjaarsbloeiende bloembollen geven je energie en laten je iedere dag fris starten.

Biodiversiteit
Door de crisis zijn we nog meer met onze neus op de feiten gedrukt, waardoor het bewustzijn voor het klimaat en de natuur toeneemt. Maak je tuin ook groener in het kader van biodiversiteit en waterhuishouding. Gebruik planten die goed zijn voor insecten, vogels en kleine zoogdieren. Bloembollen zijn dan onmisbaar. Vanaf het vroege voorjaar zoeken bijen naar voedsel. Omdat bloembollen als eerste bloeien in de lente, zijn ze een must voor hen. Bloembollen die veel stuifmeel produceren én ‘open’ bloemen hebben, zijn het meest geschikt:

– blauwe druifjes (Muscari)
– boshyacinten (Hyacinthoides)
– Bulgaarse uien (Netaroscordum siculum)
– krokussen (Crocus)
– Oosterse anemonen (Anemone blanda)
– sieruien (Allium)
– sneeuwklokjes (Galanthus)
– keizerskroon (Fritillaria imperialis)

Kijk voor meer informatie op www.bloembol.org.