Provincie Overijssel nodigt jongeren uit te swipen over natuur

Hoe zorgen we voor nog meer natuur in onze groene provincie, in onze dorpen, steden, tuinen en balkons? Hoe brengen we natuur dichterbij onze inwoners? En wat vinden jongeren in Overijssel eigenlijk van natuur en groen? Via overijssel.swipocratie.nl kunnen alle jongeren tot eind november meepraten over groen en natuur in hun provincie.  Je bent jong en je wil(d) wat 

Provincie Overijssel maakt een plan om nog meer mensen met de natuur te verbinden. Natuur voor Elkaar – een programma van de provincie– zet zich de komende tijd in om jongeren in Overijssel te betrekken bij dit plan. Via o.a. abri’s in bushokjes en sociale media worden jongeren aangemoedigd mee te doen.  

“Met de campagne Je bent jong en je wil(d) wat! vragen we jongeren om ‘swipend’ in slechts drie minuten hun mening te geven over groen en natuur”, vertelt gedeputeerde Martijn Dadema. Hij roept jongeren op om mee te doen en hun stem te laten horen via Swipocratie. “Jongeren hebben de toekomst, jullie mening over natuur in onze provincie telt!”  

Natuur voor elkaar  

Samen met vele partners voert de provincie Overijssel een programma uit om natuur dichter bij mensen te brengen. We inspireren en ondersteunen. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van een beleeftuin bij zorgcentra, de organisatie van het congres Natuurlijk, het groener maken van schoolpleinen samen met Overijsselse scholen en door 1,1 miljoen bomen te planten in Overijssel. Maar het kan nóg groener en daarom hebben we jouw mening nodig!