Alliance 882 en 885: Flotation-banden voor agrarisch transport – 5 nieuwe maten

3 nieuwe maten in de 882-serie, 2 nieuwe maten in de 885-serie / Flotation-banden met stalen gordel voor strooiers, aanhangers, balenpersen en mestwagens / Ontworpen voor hoge belastingen bij hoge snelheden / Slijtvaste rubbersamenstelling – 10 jaar garantie 

Het assortiment Alliance 882 en 885 flotation-banden van Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) werd onlangs uitgebreid met nieuwe SKU’s: met de nieuwe maten 710/35R22.5, 600/60R30.5 en 710/50R30.5 beschikt de Alliance 882-bandenserie nu in totaal over 15 SKU’s. Voor de Alliance 885 betekenen de twee nieuwe maten 850/50R30.5 en 710/40R22.5 dat er nu een totaal is van 17 SKU’s. Als specialisten in agrarisch transport hebben zowel de Alliance 882 als de Alliance 885 een snelheidsclassificatie ‘D’ (65 km/u). Deze flotation-banden zijn ontworpen voor een breed scala aan landbouwvoertuigen, zoals mest- en strooiwagens, sproeiers, wagens, aanhangwagens en balenpersen. Ze staan bekend om hun hoge belastbaarheid, efficiënte zelfreiniging en lange levensduur. Afhankelijk van de gebruiksomstandigheden bieden de twee series een totaaloplossing – met een zekere focus op de weg in het geval van de Alliance 882, en een zekere focus op gebruik in het veld in het geval van de Alliance 885.

Flotation is toegepaste bodembescherming

Bij beide bandenseries is het grote contactoppervlak een van de belangrijkste kenmerken die leiden tot uitstekende flotation-eigenschappen. Hierdoor wordt stabiliteit en een hoge belastbaarheid tijdens wegtransporten gewaarborgd (882). Tevens, een superieure drukverdeling op het bodemoppervlak en bodembescherming (885). De afgeronde schouders van de banden dragen verder bij aan dit effect terwijl ze de gewassen zo min mogelijk beschadigen. “Deze flotation-banden voor agrarisch transport bieden overtuigende pakketten: ze combineren effectieve bodembescherming en een hoge belastbaarheid met sterke tractie, efficiënte zelfreiniging, lager brandstofverbruik, uitstekende stabiliteit, lage slijtage en dus een lange levensduur. Voeg daar de garantie van 10 jaar aan toe en je hebt een perfecte keuze met een hoge prijs-kwaliteitverhouding voor de dagelijkse uitdagingen. Deze banden helpen om het nieuwe groeiseizoen betrouwbaar en uiterst efficiënt door te komen”, benadrukt Angelo Noronha, President Europe bij Yokohama Off-Highway Tires.

Zeer effectief lamellenprofiel 

Het directionele profielontwerp zorgt in beide gevallen voor een uitstekende tractie, ook op losse ondergrond, terwijl de grote centrale nokken garant staan voor betere rijeigenschappen en een minimale rolweerstand op de weg. De kap van de band heeft een hoog profielpercentage en een grote profielbreedte. Kortom, dit zorgt voor een groter bodemcontactoppervlak en een betere stabiliteit.