Alliance 590 bepaalt de standaard: maximum veelzijdigheid en efficiëntie bij transporttoepassingen

Heavy-duty radiale flotatieband / 7 nieuwe maten, hoge NSD, superieure compound, sterke constructie, uiterste duurzaamheid / Topprestaties zowel on- als off-road in landbouw- en bouwtransport met aanhangwagens, kipper enz. / Hoog draagvermogen, uitstekende zelfreiniging / 10 jaar garantie / Tevreden klanten /

De Alliance 590 bepaalt met zeven nieuwe maten de standaard als het gaat om veelzijdigheid en prestaties bij landbouw- en bouwtransport. Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), wereldwijd leider op het gebied van flotatiebanden, introduceert nieuwe maten van deze heavy duty radiale flotatieband voor aanhangwagens, kipper, enz. Met in totaal acht maten, de grotere profieldiepte en deels ook het hogere draagvermogen presteert de Alliance 590 geweldig in zijn segment.
“We zijn er trots op dat Yokohama Off-Highway Tires bekend staat vanwege de verregaande expertise, vanwege het grootste assortiment flotatiebanden voor aanhangwagens, bulkwagens enz. Het grote assortiment, de veelzijdigheid van toepassingen en de uitmuntende prestaties en duurzaamheid van de band zijn het bewijs dat men uitmuntende waarde voor zijn geld krijgt – wat nog eens wordt onderstreept door het feit dat we maar liefst 10 jaar garantie geven”, aldus Angelo Noronha, President Europe bij ‎Yokohama Off-Highway Tires (YOHT).

Uithoudingsvermogen gekoppeld met hoog draagvermogen

De heavy-duty radiale flotatieband Alliance 590 werd specifiek ontwikkeld voor allerlei soorten transporttoepassingen in de landbouw- en bouwsector. Deze flotatieband heeft een robuuste, met een staalgordel versterkte constructie, waardoor hij sterker is en beter beschermd tegen lekrijden. Zware lasten in het veld, op wegen en op bouwterreinen zijn dan ook geen probleem. De hoge rubber/groef-verhouding van het niet-directionele profiel verzekert optimale grip en tractie, een lagere bodemdruk in het veld en soepel en comfortabel rijgedrag op de weg. Tegelijkertijd zorgen de beperkte doorbuiging evenals superieure snij- en breukvaste compounds voor veel stabiliteit en langdurige inzet op diverse ondergronden. Ook het unieke profiel en de grote profieldiepte, open kanalen en agressieve schouders met brede openingen zorgen voor uitstekende zelfreinigende eigenschappen.

Zeer tevreden klanten

Broughan Engineering Ltd, de bekende Ierse fabrikant van aanhangwagens die wordt beleverd door Kirkby Tyres, in het Verenigd Koninkrijk en Ierland exclusief distributeur van het Alliance merk van Yokohama Off-Highway Tires’ (YOHT), heeft het volledige assortiment, waaronder de Alliance 590. Alistair Mc Gregor van Castleview Plant, een familiebedrijf in Midden-Schotland, kocht nieuwe Broughan aanhangwagens – en is uitermate tevreden: “Ik heb onlangs nog eens drie Broughan aanhangwagens gekocht die door GRT MACHINERY LTD zijn geleverd, en ik ben zeer content dat ze allemaal de Alliance 560/60R22.5 590 Heavy Duty 169D TL-banden hadden. Qua prestatie overtreffen deze banden alle banden die ik eerder heb gebruikt, en ze zijn zeer goed opgewassen tegen de zware omstandigheden waarin ze worden ingezet. Ze bieden goede tractie, vooral wanneer de aanhangwagens op hellend terrein worden geladen. Het blokkenpatroon van de 590 heeft ook uitstekende zelfreinigende eigenschappen, waardoor de modder al bijna van de banden is voordat je de weg opgaat. Op de weg zelf rijden ze soepeler en hebben een goed rijgedrag, ze stuiteren niet zoals andere merken die ik heb geprobeerd. Het patroon van de 590 en het hoge draagvermogen blijken een geweldige aanvulling en helpen mijn klanten het werk te klaren.”

Nieuwe maten gelanceerd

De Alliance 590 bandenserie is uitgebreid met zeven nieuwe maten. De eerste beschikbare maat was 560/60R22.5. De nieuwe maten zijn: 600/55R26.5, 650/60R26.5, 650/55R26.5, 600/60R30.5, 650/65R30.5, 710/50R30.5 en 750/60R30.5. “De Alliance 590 is ontwikkeld om meer te bieden qua veelzijdigheid, prestaties en productiviteit voor alle transporttoepassingen – zowel in de landbouw- als de bouwsector. Dit is een perfecte ‘winning package’ en biedt eindgebruikers duidelijk voordeel”, aldus Angelo Noronha.