Alliance 354 Agriflex VF: Wederom focus op wetenschappelijke voordelen van VF-technologie

Nieuwe wetenschappelijke veldproeven met de Alliance Agriflex 354 VF

Na een eerste reeks wetenschappelijke veldproeven in Denemarken, uitgevoerd door SEGES Innovation in samenwerking met NDI Group (de exclusieve Alliance-distributeur van Yokohama Off-Highway Tires in Scandinavië), werd in april van dit jaar een nieuwe studie gestart. Deze tweede studie vindt plaats bij het Agerbæk Maskinstation in Agerbæk, ongeveer 20 kilometer ten noord-oosten van Esberg, Denemarken. Deze keer kijkt het Deense team naar een speciale wieloplossing en de effecten ervan op de daaruit voortkomende opbrengst en kwaliteit van maïs. De vergelijkingen omvatten een oplossing met dubbele smalle banden en Alliance 354 Agriflex VF-rijencultuur-banden die worden gebruikt met verminderde bandenspanning en tussen de maïsrijen werken versus een set brede banden die tijdens het zaaiproces over de ruimte van vier maïsrijen rijden.

Doron Salomon, hoofd Product Management bij Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) Europe, zegt: “Wetenschappelijke gegevens die voor ons spreken zijn heel waardevol. Als onafhankelijke wetenschappers dergelijk veldonderzoek uitvoeren, kunnen we er zeker van zijn dat wetenschappelijke normen worden gehandhaafd — en dat onze klanten dus betrouwbare gegevens en informatie krijgen.”

Nieuwste VF-technologie voor rijencultuur-gewassen

De Alliance 354 Agriflex+ (VF) is een ideale band voor veldspuiten met grote capaciteit en tractoren die worden ingezet voor rijengewas-werkzaamheden. De band is verkrijgbaar in het breedste assortiment voor veldspuiten en op afstand bediende tractoren. De band is vervaardigd met de nieuwste VF-technologie en ontworpen om tot 40% meer belasting te dragen dan een standaard rijencultuur-band of band voor veldspuiten bij dezelfde bandenspanning. Als alternatief kan deze band een standaard belasting dragen met een 40% lagere bandenspanning. Afhankelijk van de heersende bodemgesteldheid biedt deze bedrijfsmodus een ideale gelegenheid om de impact op de bodem te minimaliseren en tegelijkertijd een maximale operationele efficiëntie te bereiken. Gezien de snelheidsindex D is deze band geschikt voor rijsnelheden tot 65 km/u. Omdat grote veldspuiten vaak over de weg rijden tussen het vulstation en het veld, is het aanpassen van de bandenspanning voor een volle of lege tank bijna nooit meer nodig vanwege het bereik in belasting en bandenspanning van de Alliance 354 Agriflex VF. Deze band kan tot ver onder de standaard waarden worden gebruikt. Dankzij de uitzonderlijke lekbestendigheid, de uitstekende tractie en de sublieme zelfreinigende eigenschappen – bereikt door de ideale speling tussen de R-1-blokken, vergroot de 354 Agriflex VF-band met staalgordel de productiviteit van landbouwmachines aanzienlijk.

Op wetenschappelijke basis: optimaal klantadvies

Henning Sjørslev Lyngvig, Senior Specialist, Agricultural Machinery Crops & Environment bij SEGES, beschrijft de methode voor het experiment met de banden als volgt: “We rijden met twee verschillende wielopstellingen elk in vier rijen tijdens het zaaien van de maïs. In de loop van het jaar volgen en beoordelen we de groei en kwaliteit van de gewassen. Na de oogst in het najaar, zullen we de gegevens analyseren en de maïsgewassen vergelijken. Daarna zullen we concluderen hoe groot het effect van de wieloplossing is op de maïsopbrengst en -kwaliteit”, zegt hij. Volgens Lyngvig zijn er al resultaten van een studie die enige tijd geleden in Duitsland is uitgevoerd: “Er is al aangetoond dat het gebruik van een wieloplossing waarmee de band tussen de rijen kan rijden, de opbrengst verhoogt – maar dit is de eerste keer dat we een dergelijk experiment in Denemarken zijn gestart. We zijn erg benieuwd naar de resultaten en hoe ze ons nieuwe, waardevolle inzichten en praktisch toepasbare kennis voor de landbouwers kunnen geven.” Henning Sjørslev Lyngvig en zijn collega bij SEGES, Martin Mikkelsen, verwachten de evaluatie af te ronden en de resultaten tegen het einde van 2022 klaar te hebben voor publicatie.