500.000ste geplante boom gemeld bij ‘Iedereen een Boom’

In april 2023 is de 500.000ste geplante boom aangemeld bij ‘Iedereen een Boom’. Een mooie mijlpaal voor het project dat als doel heeft het planten van 1,1 miljoen bomen; één voor elke inwoner van Overijssel. De Groene Loper Kampen ontvangt een Tuiny Forest cadeau voor deze mooie mijlpaal. Die werd aan hen overhandigd tijdens de Groene Zaai Karavaan op 22 april. 

Groene Loper Kampen deelde in 2022 bomen en struiken uit aan buurtinitiatieven, scholen, kinderopvang, sportverenigingen, zorginstellingen en andere maatschappelijke initiatieven uit Kampen. In januari 2022 werden 110 inheemse bomen, zoals de berk, iep, kastanje en verschillende fruitbomen uitgedeeld. In maart 2022 konden maatschappelijke initiatieven struikenpakketten ophalen, in totaal 1.350 struiken goed voor zo’n 2.000 m2 aan vergroening. De pakketten waren met zorg samengesteld om hulp te bieden aan de specifieke diersoorten de vleermuis, de sleedoornpage, de solitaire bij of de ringmus. Onder het motto ‘hapje voor jou, hapje voor mij’ zijn er daardoor vruchten die inwoners én dieren kunnen eten, van onder andere Meidoorn, Vogelkers, Krent en Vlier. 

Op zaterdag 22 april wordt de prijs uitgereikt aan de Groene Loper Kampen tijdens de Groene Zaai Karavaan. Vanaf 11 uur is er een groene markt op de natuurspeelplaats in het Groene Hart van Kampen. 

Samen planten we 1,1 miljoen bomen in Overijssel 

Met ‘Iedereen een Boom’ worden vanuit de provincie Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel en Landschap Overijssel samen met inwoners en initiatieven nieuwe bomen in Overijssel aangeplant. We richten ons op het planten van 1,1 miljoen bomen; één voor elke inwoner van Overijssel. Er zijn nu meer dan 500.000 nieuwe bomen geplant in Overijssel door onder andere inwoners, buurtinitiatieven, scholen, ondernemingen, boeren en landgoederen.  

Zo hebben buurtbewoners in Raalte recent fruitbomen en een haag geplant bij pluktuin Bevernel, bij de Natuurboerderij Lindehoeve in Dalfsen hebben vrijwilligers samen met Hoopheggen een heg geplant en vanuit de Stichting Natuurboer uit de Buurt zijn er op 20 erven verspreid door Overijssel 16 hoogstambomen en 4.651 stuks bosplantsoen geplant om Overijsselse soorten meer ruimte te geven op de erven. Ook de Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben op 14 februari veertien bomen geplant langs de nieuwe Hessenweg in Dalfsen, als extra aanplant voor de Vechtdal Verbinding.  

Heb jij ook een boom geplant? Iedereen kan zijn nieuw geplante bomen hier melden. Samen gaan we op weg naar 1,1 miljoen nieuwe bomen in Overijssel! Iedereen een Boom heeft regelmatig acties en subsidies om bomen te planten, kijk op www.iedereeneenboom.nlvoor de mogelijkheden.