15.000 gratis bomen gaan zorgen voor meer biodiversiteit

Plan Boom Utrecht deelt met steun van provincie Utrecht op 27 januari 2023 15.000 gratis boompjes uit aan boeren en grondeigenaren om hun woonomgeving groener te maken. Het gaat om inheemse boompjes zoals de houtsingel en geriefbosjes. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot en met 15 januari 2023.

Deze inheemse soorten zijn landschapselementen die een belangrijke rol spelen in de uitstraling en identiteit van de Utrechtse landschappen. Het is belangrijk dat deze elementen terugkeren in ons landschap want ze bevorderen de biodiversiteit, houden CO2 en water vast en vangen fijnstof op. Zo maken we ons landschap toekomstbestendig. Daarnaast gaat het landschap er levendiger en afwisselender uitzien.

Tijdens de uitdeelactie worden boompakketten uitgedeeld waarmee landschapselementen aangelegd kunnen worden. Er is keuze tussen twee elementen: een houtsingel en een geriefbosje. Er is beperkte beschikbaarheid dus wees er snel bij!

Inschrijven

Meer informatie over de uitdeelactie en de bomen staat op de website van PlanBoom externe link. U kunt zich daar ook meteen inschrijven.

Strategisch bosbeleid

Met deze actie geeft de provincie Utrecht uitvoering aan de motie van Provinciale Staten om de provincie groener en gezonder te maken door 600.000 bomen te planten medio 2025. Plan Boom draagt rechtstreeks bij aan de uitvoering van het Bomen Actieplan en het Strategisch Bosbeleid en zorgt voor herstel en versterking van de biodiversiteit.